Home » Taal

Freelance vertaler

Kenny B. zingt in het liedje ‘Parijs’: “Je suis néerlandaise, je parle un petit peu Français”. Nou… Ik ook dus!

Le français

Ahh Frans; de taal van de liefde! Niet voor niets gaan zoveel Franse liedjes over ‘l’amour’. En het is toevallig ook ‘l’amour’ die me heeft teruggebracht bij mijn liefde voor de Franse taal.

Frans in België

Ik neem u graag mee terug naar het moment waarop Frans en ik voor het eerst kennismaakten: ik was twaalf en ging in België naar school. Daar was hij dan: Frans. Twee jaar lang, zes uur per week. Aanpoten geblazen, want iedereen had Frans al leren kennen op de basisschool. Behalve ik!

Gelukkig konden Frans en ik het al snel goed met elkaar vinden. Wat had ik een lol toen ik op m’n veertiende op vakantie in Frankrijk alles moest vertalen voor mijn ouders. Alsof ze water zagen branden!

Van Frans naar Spaans

Toen we terug naar Nederland verhuisden, koos ik ook op mijn nieuwe school weer voor Frans. Ik kreeg er geen genoeg van! Tot de lessen begonnen… Het niveau lag een stuk lager dan in België. Eventjes was mijn liefde voor Frans voorbij. Zou ik Frans op deze school nog beter leren kennen? Of bleef het bij herhalen, herhalen, herhalen?

Ik koos er na deze opleiding voor om een nieuw pad te bewandelen en ben toen Engels en Spaans gaan studeren aan de Vertaalacademie. Een te gekke leerweg, maar helaas bleek het voor mij een doodlopende straat. Hoe leuk ik het vertalen ook vond; een bredere opleiding paste op dat moment beter bij me.

Terug van weggeweest

Toen ik mijn man, een halve Fransman, leerde kennen, was ik weer helemaal verkocht. Tijd om door te gaan; tijd voor een cursus français (voor gevorderden). Kort na mijn afstuderen heb ik me aangemeld bij het LOI en in 2017 heb ik deze cursus succesvol afgerond.

Zoekt u een freelance vertaler?

Naast mijn werk als freelance tekstschrijver wil ik me graag ontwikkelen als vertaler. Jamie Tekst & Taal vertaalt uw teksten dan ook tegen een schappelijke prijs. Wilt u een Franse tekst naar het Nederlands laten vertalen? Neem dan contact met me op. Ik kijk graag of ik u kan helpen.

À bientôt!