Home » Freelance tekstschrijver » Tekstschrijven

Als freelance tekstschrijver neem ik graag de woorden uit de mond, om ze vervolgens om te zetten in een tekst die precies zegt wat u bedoelt.

Een tekstschrijver inhuren?

U heeft uw doel duidelijk voor ogen en weet precies welke boodschap u wilt overbrengen. Toch is het niet altijd even makkelijk om de juiste woorden op papier te krijgen. Of misschien heeft u er gewoon geen tijd voor. Freelance tekstschrijver Jamie Tekst & Taal helpt u graag. Ik schrijf uw teksten, zodat u zich kunt richten op uw core business. Win-win!

Wat doe ik?

Ik schrijf teksten voor o.a.:
– websites
– e-mail
– blogs
– social media
– brochures
– folders
– magazines

Voor teksten over vrijwel alle onderwerpen kunt u bij mij terecht, maar het liefst schrijf ik over toerisme, entertainment, kinderen, dieren, geschiedenis of cultuur.

Heeft u al een tekst?

Niet altijd hoeven we bij nul te beginnen. Misschien heeft u al eerder teksten geschreven (of laten schrijven), maar bent u van mening dat het tijd is voor een make-over. In dat geval kan ik uw teksten herschrijven. Zo houdt u uw klanten alert én het biedt u de mogelijkheid om ‘oude’ en nieuwe informatie samen te voegen tot één pakkende, goed leesbare tekst.

Wilt u alleen de laatste puntjes op de i laten zetten? Dan is tekstcontrole meestal voldoende.

Wat is mijn schrijfstijl?

Iedereen heeft een eigen schrijfstijl. Ik ook. Mijn teksten zijn over het algemeen geschreven in ‘spreektaal’. Klinkt een beetje gek, hè?! Ik schrijf zoals ik praat: vloeiend en redelijk informeel. Want eerlijk is eerlijk… Mensen zitten meestal écht niet te wachten op lange, ingewikkelde teksten. Uiteraard blijf ik professioneel en zorg ik voor een gestructureerde en consistente tekst.

Hoe ga ik te werk?

Zodra u aangeeft een samenwerking te willen aangaan, ga ik zo snel mogelijk voor u aan de slag. Afhankelijk van wat u al heeft toegestuurd kan ik om extra informatie vragen. Daarna ontvangt u een vrijblijvende offerte en de opdrachtovereenkomst. Gaat u hiermee akkoord, dan begin ik met het schrijven van uw tekst.

We spreken samen af wanneer u de eerste versie ontvangt. U heeft dan een aantal dagen de tijd om deze te controleren en eventuele wijzigingen kenbaar te maken. Uiterlijk op de afgesproken einddatum ontvangt u de definitieve tekst.